Grote Tuin Ideeën

De voordelen van het decoreren van je tuinafscheiding – ideeën en inspiratie!

Een schutting is niet alleen functioneel, maar kan ook dienen als decoratief element in de tuin. Met de juiste decoratie en creatieve ideeën kun je van een schutting een eyecatcher maken. Of je nu privacy wilt creëren, je tuin wilt opfleuren of een bepaalde sfeer wilt uitstralen, er zijn talloze mogelijkheden om je schutting om te toveren tot een prachtige tuinafscheiding.

Een van de eerste dingen waar je aan kunt denken bij het decoreren van je schutting is het gebruik van planten. Hang bijvoorbeeld bloembakken aan de schutting of bevestig een klimplant die de schutting bedekt met zijn groene bladeren en mooie bloesems. Hierdoor geef je de schutting een natuurlijke uitstraling en voeg je kleur en leven toe aan je tuin.

Naast planten kun je ook andere decoratieve elementen toevoegen aan je schutting. Denk bijvoorbeeld aan een vogelhuisje, windgong, spiegel, schilderij of verlichting. Deze ornamenten kunnen niet alleen een esthetische waarde toevoegen aan de schutting, maar ook een functie hebben. Vogelhuisjes trekken bijvoorbeeld vogels aan, terwijl verlichting zorgt voor sfeer en veiligheid in de avonduren.

Wat betreft de materialen en kleuren van de schutting zijn er ook verschillende opties. Kies voor hout als je een warme en natuurlijke uitstraling wilt creëren. Ga voor metaal of beton als je juist een modernere en strakkere look wilt. Qua kleuren kun je experimenteren met verschillende verftinten of de schutting beschilderen met een mooi patroon of afbeelding.

Al met al zijn er ontelbare ideeën en tips om je schutting te decoreren en om te toveren tot een prachtige tuinafscheiding. Het belangrijkste is om je eigen smaak en stijl te volgen en creatief te zijn. Zo kun je een unieke en persoonlijke touch aan je tuin geven!

Houten schuttingen: natuurlijke en warme uitstraling

Een houten schutting is een veelgebruikte keuze voor tuinafscheidingen vanwege de natuurlijke en warme uitstraling die het biedt. Het is een populaire optie die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Er zijn verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden voor schuttingen, zoals geïmpregneerd hout, hardhout, vurenhout en grenenhout. Elk type hout heeft zijn eigen karakteristieken en uitstraling, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij jouw stijl en voorkeuren past.

Om ervoor te zorgen dat jouw houten schutting er mooi uit blijft zien, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Hout is gevoelig voor weersinvloeden en kan na verloop van tijd gaan vergrijzen of zelfs gaan rotten. Door regelmatig te schuren, beitsen of oliën, kun je de levensduur van je houten schutting verlengen en ervoor zorgen dat het er altijd als nieuw uitziet.

Voordelen van een houten schutting:

 • Natuurlijke uitstraling: Hout brengt een warme en natuurlijke sfeer in de tuin, waardoor het een populair materiaal is voor tuinafscheidingen.
 • Veelzijdigheid: Hout is een veelzijdig materiaal dat gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende stijlen en ontwerpen. Of je nu een moderne, rustieke of traditionele uitstraling wilt, met hout is veel mogelijk.
 • Duurzaamheid: Hout kan lang meegaan, vooral als het goed wordt onderhouden. Met regelmatig onderhoud kun je de levensduur van je houten schutting verlengen.
 • Privacy: Een houten schutting biedt privacy en beschermt je tuin tegen ongewenste blikken van buitenaf.
 • Flexibiliteit: Houten schuttingen kunnen gemakkelijk worden aangepast of gerepareerd indien nodig. Dit maakt het een praktische keuze voor tuinafscheiding.

Over het geheel genomen biedt een houten schutting een natuurlijke en warme uitstraling die veel mensen aantrekkelijk vinden. Het zorgt voor privacy en voegt karakter toe aan je tuin. Met het juiste onderhoud kan een houten schutting vele jaren meegaan, waardoor het een duurzame keuze is voor tuinafscheiding.

Betonnen schuttingen: duurzaam en modern

Een betonnen schutting is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en moderne tuinafscheiding. Beton is een materiaal dat bekend staat om zijn sterkte en duurzaamheid, waardoor het ideaal is voor het creëren van een stevige en robuuste schutting.

Een van de voordelen van een betonnen schutting is dat het weinig onderhoud vereist. In tegenstelling tot hout, rot beton niet en is het bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het schilderen of vervangen van de schutting na verloop van tijd.

Betonnen schuttingen zijn ook verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en stijlen, waardoor je kunt kiezen voor een moderne en eigentijdse look die past bij de rest van je tuininrichting. Je kunt kiezen voor betonnen schuttingpanelen met een strakke afwerking of panelen met een reliëfpatroon voor extra visuele interesse.

Een ander voordeel van betonnen schuttingen is de privacy die ze bieden. Omdat beton massief is, zorgt een betonnen schutting voor meer privacy dan bijvoorbeeld een houten schutting met openingen. Dit is vooral handig als je een tuin hebt die grenst aan drukke straten of buren in de buurt.

Voordelen van betonnen schuttingen:

 • Duurzaam en sterk
 • Weinig onderhoud vereist
 • Verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en stijlen
 • Biedt veel privacy

Metalen schuttingen: stoer en industrieel

Metalen schuttingen zijn een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stoere en industriële uitstraling in hun tuin. Deze schuttingen zijn duurzaam, stevig en hebben een moderne look die perfect past bij een eigentijdse tuin.

Er zijn verschillende soorten metalen schuttingen waaruit je kunt kiezen. Een populaire keuze is een schutting gemaakt van geperforeerd metaal. Dit type schutting heeft kleine gaatjes in het metaal, waardoor er een speels en modern patroon ontstaat. Geperforeerde metalen schuttingen bieden privacy, terwijl ze toch een open en luchtig gevoel behouden.

Een andere optie is een metalen gaas schutting. Dit type schutting bestaat uit metalen panelen met een gaasstructuur. Het gaas zorgt ervoor dat er licht doorheen kan en geeft een open en ruimtelijk gevoel aan de tuin. Metalen gaas schuttingen worden vaak gecombineerd met klimplanten, waardoor er een groen en levendig effect ontstaat.

Voor een meer industrieel gevoel kun je kiezen voor een metalen schutting met een roestige afwerking. Dit geeft de schutting een verweerde en geleefde uitstraling, wat perfect past bij een stoere tuin. Roestige metalen schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jouw tuin past.

Schuttingen met klimplanten: groen en levendig

Een schutting met klimplanten is een mooie en natuurlijke manier om je tuinafscheiding groen en levendig te maken. Het biedt niet alleen privacy, maar ook een visueel aantrekkelijke en ecologisch verantwoorde oplossing voor het omheinen van je tuin.

Er zijn veel verschillende soorten klimplanten die je kunt gebruiken om je schutting te laten begroeien. Denk hierbij aan klassieke klimrozen, blauwe regen, clematis of kamperfoelie. Deze planten zorgen niet alleen voor een groen uiterlijk, maar ook voor kleurrijke bloemen en een heerlijke geur in je tuin.

Voordelen van een schutting met klimplanten

Een schutting met klimplanten heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor extra privacy in je tuin. De dichtbegroeide planten zorgen ervoor dat nieuwsgierige blikken worden tegengehouden en je in alle rust van je tuin kunt genieten.

Daarnaast draagt een begroeide schutting bij aan de biodiversiteit in je tuin. Klimplanten bieden voedsel en schuilplaatsen voor allerlei dieren, zoals vogels, vlinders en bijen. Ook zorgen ze voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, doordat ze schaduw creëren.

Tenslotte heeft een schutting met klimplanten een esthetisch voordeel. De groene en bloeiende planten zorgen voor een aantrekkelijk uitzicht, zowel vanuit je tuin als van buitenaf. Het is een natuurlijke en levendige toevoeging aan je tuin die zorgt voor een ontspannen en sfeervolle atmosfeer.

Schanskorf schuttingen: robuust en stevig

Een schanskorf schutting is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een robuuste en stevige tuinafscheiding. Schanskorven, ook wel gabionen genoemd, zijn gemaakt van metalen gaaspanelen die gevuld worden met stenen of kiezels. Dit zorgt voor een solide en duurzame schutting die bestand is tegen alle weersomstandigheden.

De schanskorf schuttingen hebben een stoer en industrieel uiterlijk, wat perfect past bij moderne en eigentijdse tuinontwerpen. De stenen in de gaaspanelen kunnen in verschillende kleuren en maten worden gekozen, waardoor je de schutting kunt aanpassen aan je eigen smaak en stijl.

Niet alleen ziet een schanskorf schutting er prachtig uit, maar het biedt ook nog eens vele voordelen. Zo zorgt het gebruik van stenen als vulling voor een goede geluidsisolatie, waardoor het geluid van buitenaf wordt gedempt. Daarnaast biedt het ook een goede privacy, omdat de gaaspanelen ervoor zorgen dat er niet doorheen gekeken kan worden. Hierdoor kun je in alle rust van je tuin genieten.

Een ander voordeel van schanskorf schuttingen is dat ze weinig onderhoud vergen. Het metaal is zeer duurzaam en roestbestendig, waardoor de schutting lang meegaat zonder dat je veel tijd en moeite hoeft te besteden aan het onderhoud ervan. Daarnaast kunnen eventuele beschadigingen of verzakkingen eenvoudig gerepareerd worden door het toevoegen of vervangen van stenen.

Wil je de schanskorf schutting nog meer laten opvallen in je tuin? Dan kun je ervoor kiezen om de schutting te combineren met groene elementen, zoals klimplanten. Deze planten kunnen groeien tussen de stenen en zorgen voor een groene en levendige uitstraling. Dit geeft een mooi contrast tussen de stoere metalen gaaspanelen en het natuurlijke groen.

Kortom, een schanskorf schutting is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een robuuste, stevige en onderhoudsvriendelijke tuinafscheiding. Door te kiezen voor verschillende kleuren en maten stenen kun je de schutting helemaal aanpassen aan je eigen wensen en stijl. Combineer de schutting met klimplanten voor een extra groene touch. Zo creëer je een prachtige en unieke tuinafscheiding waar je jarenlang van kunt genieten.

Bamboe schuttingen: exotisch en sfeervol

Bamboe schuttingen zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een exotische en sfeervolle tuinafscheiding. Bamboe heeft een unieke uitstraling en brengt een vleugje natuurlijke schoonheid in je tuin.

Een bamboe schutting is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar heeft ook verschillende andere voordelen. Bamboe is een duurzaam materiaal dat snel groeit en daardoor gemakkelijk hernieuwbaar is. Het is dus een milieuvriendelijke optie voor je tuinafscheiding. Daarnaast is bamboe ook sterk en stevig, waardoor het een goede keuze is als je een solide schutting wilt hebben.

Wat betreft het ontwerp zijn er verschillende opties beschikbaar bij bamboe schuttingen. Je kunt kiezen voor een volledig bamboe scherm dat je tuin volledig afsluit, of je kunt bamboe combineren met andere materialen zoals hout, metaal of beton voor een uniek en eigentijds ontwerp. Bamboe kan ook worden gebruikt als decoratie naast andere soorten schuttingen om een natuurlijke en warme uitstraling te creëren.

Omdat bamboe een natuurlijk materiaal is, heeft het wel enig onderhoud nodig. Het moet regelmatig worden schoongemaakt en behandeld met een beschermende coating om het lang mooi te houden. Ook moet je ervoor zorgen dat de bamboe niet in direct contact komt met de grond om rotting te voorkomen.

Decoratie voor je schutting: verfraai je tuinafscheiding

Wanneer je een schutting hebt geplaatst in je tuin, is het vaak nog een kale en saaie afscheiding. Maar gelukkig zijn er veel manieren om je schutting te decoreren en te verfraaien, zodat het een echte eyecatcher wordt in je tuin. In dit artikel geven we je inspiratie en tips over verschillende decoratie-ideeën voor je schutting.

1. Klimplanten

Een van de meest populaire manieren om je schutting te decoreren is door het gebruik van klimplanten. Klimplanten geven je schutting een groene en levendige uitstraling. Je kunt verschillende soorten klimplanten gebruiken, zoals kamperfoelie, clematis of klimrozen. Zorg ervoor dat je de klimplanten op een goede manier bevestigt aan je schutting, zodat ze stevig kunnen groeien.

2. Schutting decoraties

Naast klimplanten kun je ook gebruik maken van schutting decoraties om je tuinafscheiding te verfraaien. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van tuinposters, windgongen, spiegels of vogelhuisjes. Ook het plaatsen van bloempotten of tuinverlichting kan zorgen voor extra sfeer en gezelligheid.

3. Schilder je schutting

Een andere manier om je schutting te decoreren is door deze te schilderen in een kleur naar keuze. Door je schutting te verven, geef je deze een persoonlijke en unieke uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een vrolijke kleur zoals geel of blauw, of juist voor een rustige neutrale kleur zoals wit of grijs.

 • Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk om je schutting eerst goed schoon te maken en eventuele beschadigingen te repareren.
 • Gebruik een speciale buitenverf die geschikt is voor hout en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Breng de verf aan met een verfkwast of roller en laat deze goed drogen voordat je eventueel een tweede laag aanbrengt.

4. Hang tuindecoratie op

Een leuke en originele manier om je schutting te decoreren is door het ophangen van tuindecoratie. Denk hierbij aan hangplanten, windspelletjes, vogelvoederhuisjes of een verticale tuin. Hiermee creëer je niet alleen extra sfeer, maar maak je ook optimaal gebruik van de ruimte aan je schutting.

Met deze ideeën en tips kun je je schutting eenvoudig en op een leuke manier decoreren. Door je schutting te verfraaien, zorg je voor een gezellige en sfeervolle tuinafscheiding waar je iedere dag weer van kunt genieten.

Verlichting voor je schutting: creëer sfeer in de avond

Verlichting is een belangrijk onderdeel bij het creëren van een gezellige sfeer in je tuin, vooral in de avonduren. Met de juiste verlichting kun je niet alleen zorgen voor voldoende licht, maar ook voor een mooie ambiance rondom je schutting. Er zijn verschillende opties voor het verlichten van je schutting, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de stijl van je tuin. Hier zijn enkele ideeën en tips:

1. Sfeerverlichting

Creëer een warme en gezellige sfeer met sfeerverlichting rondom je schutting. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van lantaarns, kaarsen of stringverlichting. Hang de lantaarns aan de schutting of plaats ze op de grond. Met kaarsen kun je een romantische sfeer creëren en stringverlichting zorgt voor een speels effect.

2. Functionele verlichting

Tip: Kies voor energiezuinige LED-verlichting om energie en kosten te besparen.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van grondspots om de schutting van onderaf te verlichten. Dit geeft een mooi effect en zorgt ervoor dat de schutting in de avonduren goed zichtbaar blijft.

3. Accentverlichting

Met accentverlichting kun je bepaalde elementen van je schutting extra uitlichten. Denk bijvoorbeeld aan het verlichten van een kunstwerk aan de schutting of het creëren van een mooi lichtspel op de houten panelen. Accentverlichting kan zorgen voor een speels en dynamisch effect.

4. Zonne-energie

Wil je liever geen gedoe met kabels en stroomvoorziening? Dan is verlichting op zonne-energie een goede optie. Deze lampen laden zichzelf op met zonlicht en gaan automatisch aan wanneer het donker wordt. Plaats de zonne-verlichting strategisch rondom je schutting voor een mooie en milieuvriendelijke verlichting.

Met de juiste verlichting kun je de sfeer en uitstraling van je schutting in de avonduren versterken. Experimenteer met verschillende soorten verlichting en creëer een tuin waar je ook ’s avonds kunt genieten. Of je nu kiest voor sfeerverlichting, functionele verlichting of accentverlichting, het belangrijkste is dat je tuin goed verlicht is en je kunt genieten van lange zomeravonden.

Privacy in de tuin: tips voor een afgesloten schutting

Een afgesloten schutting kan zorgen voor de nodige privacy in je tuin. Of je nu ontspannen wilt genieten van de zon, wilt barbecueën met vrienden of gewoon rustig een boek wilt lezen, het is prettig om niet gestoord te worden door nieuwsgierige blikken van buren of passanten. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je schutting je voldoende privacy biedt:

 • Gebruik ondoorzichtige materialen: Kies voor schuttingen die gemaakt zijn van ondoorzichtige materialen, zoals houten panelen of beton. Dit voorkomt dat mensen door je schutting heen kunnen kijken en zorgt voor meer privacy in je tuin.
 • Plaats de schutting dicht tegen elkaar: Zorg ervoor dat de panelen van je schutting dicht tegen elkaar geplaatst worden, zodat er geen openingen zijn waar mensen doorheen kunnen kijken. Dit zorgt voor een volledig afgesloten effect en biedt maximale privacy.
 • Voeg een privacydoek toe: Om nog meer privacy te creëren, kun je overwegen om een privacydoek aan je schutting toe te voegen. Dit doek kan eenvoudig aan de schutting worden bevestigd en zorgt ervoor dat je volledig afgeschermd bent van de buitenwereld.
 • Plant klimplanten langs de schutting: Als je wat groen in je tuin wilt, maar toch privacy wilt behouden, kun je ervoor kiezen om klimplanten langs de schutting te laten groeien. Deze planten zorgen voor een natuurlijke afscheiding en geven je tuin een groene uitstraling, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor de nodige privacy.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je schutting een afgesloten en privéruimte in je tuin creëert. Geniet van je rust en privacy, terwijl je in alle rust van je tuin kunt genieten!

Onderhoud van je schutting: zorg voor een langere levensduur

Het onderhouden van je schutting is essentieel om ervoor te zorgen dat deze een langere levensduur heeft. Door regelmatig onderhoud te plegen, kun je de duurzaamheid en de uitstraling van je schutting behouden. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het onderhouden van je schutting:

1. Reiniging: Maak regelmatig je schutting schoon om vuil, stof en andere oppervlakteverontreinigingen te verwijderen. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel of een tuinslang met een hogedrukreiniger, afhankelijk van het materiaal van je schutting. Vermijd agressieve chemicaliën en sponzen met schurende eigenschappen, omdat deze het materiaal kunnen beschadigen.

2. Reparatie: Controleer regelmatig je schutting op beschadigde onderdelen, zoals losse planken, gebroken palen of roestige bevestigingsmaterialen. Repareer deze zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen. Vervang indien nodig de beschadigde onderdelen door nieuwe materialen.

3. Behandeling: Afhankelijk van het materiaal van je schutting, is het belangrijk om deze te behandelen met een geschikt beschermend middel. Bij houten schuttingen bijvoorbeeld is het aan te raden om ze te beitsen of te verven om ze te beschermen tegen vocht, schimmel en insecten. Betonnen schuttingen kunnen worden geïmpregneerd om ze te beschermen tegen water en vlekken. Volg de instructies van de fabrikant voor de juiste behandeling van je specifieke type schutting.

4. Verwijdering van planten en klimop: Als je schutting begroeid is met klimplanten, controleer dan regelmatig of deze planten geen schade veroorzaken aan de structuur van je schutting. Verwijder eventuele overwoekerende planten en snoei ze indien nodig om schade te voorkomen. Houd ook rekening met de wortels van de planten, omdat ze de ondergrondse delen van je schutting kunnen beschadigen.

5. Bescherming tegen weersinvloeden: Extreme weersomstandigheden kunnen je schutting beschadigen. Zorg ervoor dat je schutting bestand is tegen de klimatologische omstandigheden in jouw regio. Als je in een gebied met veel regen, sneeuw of zon woont, overweeg dan om extra bescherming aan te brengen, zoals een waterdichte laag, zonneschermen of een afdak.

Door regelmatig onderhoud te plegen en zorgvuldig met je schutting om te gaan, kun je ervoor zorgen dat deze langer meegaat en er altijd goed uitziet. Investeer wat tijd en moeite in het onderhoud van je schutting, en je zult er jarenlang van kunnen genieten.

Onderhoud van je schutting: zorg voor een langere levensduur

Het onderhoud van je schutting is essentieel om ervoor te zorgen dat deze een langere levensduur heeft. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je voorkomen dat je schutting beschadigd raakt en er vervelende reparaties nodig zijn. Hier zijn enkele belangrijke tips voor het onderhoud van je schutting:

1. Reiniging: Om je schutting in goede staat te houden, is het belangrijk om regelmatig te reinigen. Je kunt vuil en stof verwijderen door je schutting af te spoelen met water en een mild reinigingsmiddel. Gebruik geen agressieve chemicaliën die de schutting kunnen beschadigen.

2. Controleer op schade: Het is raadzaam om regelmatig je schutting te controleren op eventuele schade, zoals scheuren, losse planken of roestige onderdelen. Als je problemen opmerkt, repareer ze dan zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.

3. Behandeling: Afhankelijk van het materiaal van je schutting, kan het nodig zijn om het regelmatig te behandelen met een beschermende coating. Houten schuttingen moeten bijvoorbeeld om de paar jaar opnieuw worden geverfd of gebeitst om ze te beschermen tegen vocht en zonlicht.

4. Weerbescherming: Weersomstandigheden kunnen een grote invloed hebben op de levensduur van je schutting. Zorg ervoor dat je schutting voldoende is beschermd tegen regen, wind, sneeuw en direct zonlicht. Overweeg bijvoorbeeld het plaatsen van een overkapping boven je schutting of het aanbrengen van een waterdichte coating.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je schutting in optimale staat blijft en de levensduur ervan verlengd wordt. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ook de schoonheid en functionaliteit van je schutting behouden, waardoor je tuin er altijd verzorgd uitziet.

Alternatieven voor traditionele schuttingen: creatieve ideeën

1. Gabion schuttingen: Gabion schuttingen zijn gemaakt van metalen korven, gevuld met stenen. Ze geven een moderne en industriële uitstraling aan je tuin.

2. Gerecyclede materialen: Voor een ecologisch verantwoorde optie kun je gebruik maken van gerecyclede materialen, zoals oude pallets of steigerhout. Dit geeft je tuinafscheiding een unieke en rustieke uitstraling.

3. Levende schuttingen: In plaats van een traditionele schutting, kun je ook kiezen voor een levende afscheiding met bijvoorbeeld heggen of bamboe. Dit zorgt voor een groene en natuurlijke sfeer in je tuin.

4. Verticale tuinen: Maak van je tuinafscheiding een levendige muur vol met bloemen en planten. Verticale tuinen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook goed voor het milieu.

5. Glaspanelen: Voor een moderne en strakke uitstraling kun je kiezen voor glaspanelen in plaats van traditionele schuttingen. Dit zorgt voor een open en ruimtelijk effect.

7. Natuurlijke materialen: Maak gebruik van natuurlijke materialen, zoals riet, wilgenhout of boomschors, om je tuinafscheiding een organische en rustgevende uitstraling te geven.

8. Groene wanden: Creëer een groene oase in je tuin door gebruik te maken van groene wanden. Hierbij worden planten tegen een muur geplaatst, waardoor je een groene en levendige afscheiding krijgt.

Met deze creatieve ideeën kun je je tuinafscheiding transformeren tot een eyecatcher in je tuin. Laat je inspireren en maak van je tuinafscheiding een uniek en persoonlijk statement!