Tuin Decoratie

De verrassende transformatie van een kleine tuin – voor en na

Kleine tuin voor en na

Veel mensen denken dat een kleine tuin beperkt is in mogelijkheden, maar dat is absoluut niet waar! Met de juiste planning en creativiteit kun je zelfs in de kleinste buitenruimtes een prachtige tuin creëren. In dit artikel laten we je 7 verbluffende voor en na transformaties zien, waarbij kleine stadstuinen zijn omgetoverd tot ware groene oases.

De eerste tuin die we onder de loep nemen, was ooit een trieste, betonnen ruimte met alleen maar grijze tegels. Maar door het toevoegen van kleurrijke bloemen en planten, gezellige zitplekken en een slimme indeling, is deze tuin nu een levendige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Een simpele make-over kan echt een wereld van verschil maken!

Een andere inspirerende transformatie is te zien in een tuin die vol stond met rommel, onkruid en oud tuinmeubilair. Na een goede schoonmaakbeurt en het plaatsen van strakke borders en moderne beplanting, lijkt de tuin nu veel groter en georganiseerder. Een slimme keuze van materialen kan een kleine tuin ook optisch vergroten.

Maar ook botanische tuinen kunnen kleine paradijsjes worden. Door het gebruik van verticale tuinen, hangende potten en geïntegreerde zit- en opbergruimtes, kan zelfs een balkon omgetoverd worden tot een groene oase. Wie denkt dat je een grote tuin nodig hebt om van de natuur te genieten, heeft het dus mis!

In dit artikel laten we je nog meer verbluffende voor en na foto’s zien van kleine tuinen die door een beetje liefde en aandacht getransformeerd zijn tot prachtige buitenruimtes. Dus als je inspiratie nodig hebt voor jouw kleine tuin, kijk dan snel verder en laat je verrassen door de mogelijkheden!

Tuintransformatie #1: Moderne stedelijke oase

De tuintransformatie #1 is een verbluffende voor en na verandering van een kleine tuin naar een moderne stedelijke oase. Deze tuintransformatie laat zien hoe een saaie buitenruimte kan worden omgetoverd tot een levendige en uitnodigende omgeving.

Voor de transformatie was de tuin een saaie en ongebruikte ruimte met weinig aantrekkelijkheid. Maar na de renovatie is de tuin veranderd in een moderne stedelijke oase die perfect past bij het stadsleven.

Voor de transformatie

Voordat de renovatie plaatsvond, was de tuin een verwaarloosde en rommelige buitenruimte. Er was geen duidelijke indeling en de tuin werd niet optimaal benut. De beplanting was minimaal en er was weinig kleur en leven in de tuin.

Daarnaast was er ook geen duidelijke zitplaats of plek om van de buitenlucht te genieten. De tuin was niet functioneel en niet uitnodigend voor de bewoners.

Na de transformatie

Na de transformatie is de tuin veranderd in een moderne stedelijke oase. Er is gebruik gemaakt van strakke lijnen en moderne materialen om de tuin een eigentijdse uitstraling te geven.

Er is nu een duidelijke indeling gecreëerd met meerdere functionele zones. Er is een gezellig zithoek gecreëerd met comfortabele meubels waar de bewoners kunnen ontspannen en genieten van de buitenlucht.

Daarnaast is er ook een mooie beplanting toegevoegd die zorgt voor kleur en leven in de tuin. Er zijn verschillende soorten planten en bloemen gebruikt om een levendige en uitnodigende sfeer te creëren.

De tuin is nu een plek geworden waar de bewoners kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad en kunnen genieten van een stukje groen in hun eigen achtertuin.

Al met al is de tuintransformatie #1 een inspirerend voorbeeld van hoe een kleine tuin kan worden omgetoverd tot een moderne stedelijke oase. Deze transformatie laat zien dat zelfs met beperkte ruimte en middelen, een tuin kan worden omgetoverd tot een prachtige en functionele buitenruimte.

Voor en na: Van saaie naar levendige buitenruimte

Deze tuinmetamorfose laat zien hoe je een saaie buitenruimte kunt omtoveren tot een levendige en uitnodigende tuin. Voorheen was de tuin kaal en zonder enige vorm van groen. Er was geen sfeer en het miste een gezellige uitstraling.

Om de transformatie te realiseren, zijn er verschillende elementen toegevoegd aan de tuin. Ten eerste is er veel groen geïntroduceerd door middel van planten en bloemen. Er is een verscheidenheid aan planten gebruikt, waaronder struiken, bloeiende planten en klimplanten. Dit zorgt voor een kleurrijke en levendige look.

Daarnaast is er een terras aangelegd om een gezellige zithoek te creëren. Het terras is voorzien van comfortabele tuinmeubelen en een parasol voor schaduw op warme zomerdagen. Dit maakt de tuin uitnodigend en geschikt om van te genieten.

Verder is er aandacht besteed aan de verlichting van de tuin. Er zijn zowel functionele als sfeerverlichtingselementen toegevoegd. Dit zorgt voor een warme en gezellige ambiance in de avonduren.

Tot slot zijn er diverse decoratieve elementen toegevoegd, zoals tuinornamenten, potten en beelden. Deze zorgen voor een persoonlijke touch en voegen een gevoel van eigenheid toe aan de buitenruimte.

De tuintransformatie heeft ervoor gezorgd dat de saaie tuin is getransformeerd naar een levendige en uitnodigende buitenruimte. De nieuwe elementen zorgen voor kleur, sfeer en gezelligheid. Het is nu een plek geworden waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en gezellig samenzijn met vrienden en familie.

Tuinmetamorfose #3: Elegante minimalistische tuin

Deze tuinmetamorfose is een geweldig voorbeeld van een elegante minimalistische tuin. De oorspronkelijke tuin was rommelig en ongeorganiseerd, met veel overwoekerde planten en weinig structuur. Maar na een grondige transformatie is de tuin getransformeerd tot een strakke, minimalistische buitenruimte die rust en sereniteit uitstraalt.

Een ander kenmerk van deze tuinmetamorfose is het gebruik van verschillende texturen en materialen. De strakke lijnen en het gebruik van beton en hout creëren een moderne en eigentijdse sfeer. Er zijn ook verschillende elementen toegevoegd om visueel belang en diepte aan de tuin toe te voegen, zoals een waterelement en een pergola met klimplanten.

Al met al is deze tuinmetamorfose een prachtig voorbeeld van hoe een rommelige en ongeorganiseerde tuin kan worden omgetoverd tot een elegante en minimalistische buitenruimte. De strakke lijnen, het gebruik van verschillende texturen en materialen, en de subtiele kleuren zorgen voor een rustgevende en serene sfeer. Het resultaat is een tuin waarin men kan genieten van rust en schoonheid.

Gedaanteverandering van de tuin: Van rommelig naar georganiseerd

De tuintransformatie van een rommelige buitenruimte naar een georganiseerde oase is een prachtig voorbeeld van de kracht van tuinontwerp. Deze tuin had oorspronkelijk geen samenhangende indeling en was gevuld met willekeurige beplanting en andere elementen. Maar met een doordacht ontwerp en zorgvuldige planning is deze tuin omgetoverd tot een georganiseerde en functionele buitenruimte.

Een van de eerste stappen in het proces van de transformatie was het creëren van een duidelijke indeling voor de tuin. Er werd gekozen voor een mix van harde oppervlakken, zoals paden en terrassen, en groene zones met verschillende planten en bloemen. Hierdoor ontstond er een evenwichtige en harmonieuze tuin met zowel open ruimtes als intiemere plekjes.

Om de georganiseerde uitstraling van de tuin te versterken, werden er ook verschillende functionele elementen toegevoegd. Een tuinhuisje zorgt bijvoorbeeld voor opslagruimte en een plek om te ontspannen. Ook werden er tuinkasten geïnstalleerd om tuingereedschap en andere benodigdheden op te bergen. Dit zorgt voor een opgeruimde en georganiseerde tuin.

Al met al is deze gedaanteverandering van de tuin van rommelig naar georganiseerd een groot succes. Het nieuwe ontwerp heeft deze buitenruimte getransformeerd in een functionele en esthetisch aantrekkelijke plek waar de eigenaar kan genieten van rust en schoonheid.

Voor en na: Romantische en gezellige achtertuin

In dit artikel gaan we kijken naar een prachtige transformatie van een achtertuin.Nu de warme zomermaanden weer voor de deur staan, is het tijd om onze tuinen op te fleuren en om te toveren tot een romantische en gezellige buitenruimte. We laten je graag zien hoe je met enkele simpele ingrepen een complete metamorfose kunt creëren.

Before

Het startpunt van deze tuintransformatie was een saaie en verwaarloosde achtertuin. Gebrek aan structuur, kleur en sfeer maakten deze ruimte niet uitnodigend. De tuin ontbrak aan een goede indeling en er was geen duidelijk gedefinieerde zit- of loungehoek.

Een ander probleem was het ontbreken van groen. De tuin bestond voornamelijk uit stenen en beton, zonder enige vorm van begroeiing. Dit zorgde voor een kille en ongezellige sfeer.

After

Met een paar slimme ontwerpstappen werd deze tuin omgetoverd tot een romantische en gezellige buitenruimte.

Voorbeeld van de tuin voor de transformatie

Voorbeeld van de tuin na de transformatie

De tuin kreeg een totaal nieuwe indeling. Er werd een duidelijk gedefinieerde zithoek gecreëerd met comfortabele loungebanken en een sfeervolle vuurkorf. Deze loungehoek is omgeven door groen, waardoor een knusse en intieme sfeer ontstaat.

Daarnaast werd er veel aandacht besteed aan beplanting. Er zijn verschillende soorten bloemen en planten toegevoegd, waardoor de tuin nu het hele jaar door kleurrijk en levendig is. Ook zijn er enkele mooie fruitbomen geplant, die niet alleen zorgen voor een prachtig uitzicht, maar ook voor heerlijk vers fruit in de zomer.

Om de romantische sfeer te versterken, zijn er sfeervolle verlichtingselementen toegevoegd. Denk hierbij aan mooie lantaarns, spotjes en sfeerverlichting in de bomen. Dit zorgt voor een warme en gezellige ambiance, ook in de avonduren.

Kortom, deze tuintransformatie laat zien dat je met enkele eenvoudige ingrepen een saaie en verwaarloosde tuin kunt omtoveren tot een romantische en gezellige buitenruimte. Door te spelen met indeling, beplanting en verlichting creëer je een knusse en intieme sfeer waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van het buitenleven.

Tuintransformatie #6: Kleine tuin met speelse elementen

Het ontwerp

Het ontwerp van deze tuin maakt optimaal gebruik van de beperkte ruimte. Het is een combinatie van verschillende zones die elk een specifiek doel dienen. Zo is er een zithoek met comfortabele tuinmeubelen waar je kunt ontspannen en genieten van de zon. Ook is er een speelzone voor kinderen met een speeltoestel en een grasveld waar ze kunnen spelen.

De materialen

Bij deze tuintransformatie zijn verschillende materialen gebruikt om de speelse elementen tot uiting te brengen. Zo is er gekozen voor houten tuinmeubelen en een speeltoestel van hout. Dit geeft de tuin een natuurlijke uitstraling en past goed bij de groene omgeving.

Daarnaast is er ook gebruik gemaakt van bestrating voor de verschillende zones in de tuin. Voor het zitgedeelte is gekozen voor een terras van tegels of houten planken, terwijl het speelgedeelte is voorzien van een zachte ondergrond om de veiligheid van de kinderen te waarborgen.

De afwerking

Om de tuin helemaal af te maken zijn er nog enkele afwerkingsdetails toegevoegd. Denk aan tuinverlichting om de tuin ook ’s avonds sfeervol te maken en om de veiligheid te vergroten. Ook is er gedacht aan opbergruimte, bijvoorbeeld door een tuinhuisje of een opbergbox voor het speelgoed.

Daarnaast kan er ook gedacht worden aan decoratieve elementen, zoals tuinbeelden, windgongen of een waterelement. Dit zorgt voor extra sfeer en maakt de tuin nog speelser.

Al met al is deze tuintransformatie een perfect voorbeeld van hoe een kleine tuin kan worden omgetoverd tot een speelse buitenruimte. Het gebruik van verschillende zones, materialen en afwerkingsdetails zorgt voor een tuin die zowel functioneel als leuk is voor jong en oud.

Tuinmake-over #7: Verticale tuin met groen leven

Tuinmake-over #7: Verticale tuin met groen leven

Deze tuinmake-over gaat over het creëren van een verticale tuin met groen leven. Het idee achter deze transformatie was om een saaie en lege muur om te toveren tot een levendig en groen element in de tuin.

De tuin in kwestie had eerder een kale en onaantrekkelijke muur die weinig visuele interesse bood. Door gebruik te maken van verticale tuinmethoden, zoals het installeren van hangende plantenbakken en klimplanten, hebben we de muur omgetoverd tot een prachtig groen kunstwerk.

Om deze tuintransformatie te realiseren, hebben we eerst de juiste planten geselecteerd die geschikt waren voor een verticale tuin. We hebben gekozen voor planten met verschillende vormen, kleuren en texturen om een interessante en levendige uitstraling te creëren.

Vervolgens hebben we de plantenbakken op strategische plaatsen aan de muur bevestigd. We hebben ervoor gezorgd dat de plantenbakken stevig en op de juiste hoogte waren geïnstalleerd, zodat de planten voldoende ruimte hadden om te groeien en te gedijen.

Daarna hebben we klimplanten geplant aan de voet van de muur en zorgvuldig geleid naar de hangende plantenbakken. Op deze manier hebben we een natuurlijke en organische uitstraling gecreëerd, alsof de planten vanaf de grond naar boven zijn gegroeid.

Om het geheel compleet te maken, hebben we ook gezorgd voor enkele decoratieve elementen, zoals hangende verlichting en kleine accessoires. Deze details voegden een vleugje gezelligheid en sfeer toe aan de verticale tuin.

De transformatie van een saaie muur naar een groene oase heeft de tuin een compleet nieuwe uitstraling gegeven. De verticale tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook een functionele ruimte voor planten om te groeien en te bloeien.

Al met al is deze tuinmake-over een prachtig voorbeeld van hoe je een lege muur kunt omtoveren in een verticale tuin met groen leven. Het resultaat is een levendige en interessante buitenruimte waar men van kan genieten.

Voor en na: Contrastrijke tuin met verschillende texturen

Deze tuinrenovatie laat zien hoe een saaie buitenruimte met weinig karakter kan worden omgetoverd tot een levendige en interessante tuin. Met behulp van contrastrijke elementen en verschillende texturen krijgt de tuin een nieuwe uitstraling die veel visueel belang heeft.

Voor

Voor de make-over was de tuin een eenvoudige, saaie ruimte zonder veel interesse. Er waren weinig planten en de bestrating was eentonig en onopvallend. Het gebrek aan kleur en variatie maakte de tuin niet uitnodigend om te gebruiken en te genieten.

Na

Na de transformatie heeft de tuin een compleet nieuwe uitstraling. Er is gebruik gemaakt van contrastrijke elementen zoals donkere en lichte kleuren, hard en zacht materiaal, en grote en kleine structuren. Deze variatie geeft de tuin een visuele interesse en maakt het een plek waar je graag wilt zijn.

 • Om het contrast te creëren zijn er donkere tegels gebruikt voor het terras en de paden. Dit vormt een sterk contrast met de lichte kleuren van de planten en bloemen.
 • Om de tuin textuur te geven zijn er verschillende soorten beplanting gebruikt, zowel in termen van hoogte als bladstructuur. Dit zorgt voor een visueel interessante tuin waarin elke plant zijn eigen kenmerken heeft.
 • Om de tuin een architectonisch element te geven, is er een pergola geïnstalleerd. Dit voegt hoogte en structuur toe aan de tuin en creëert een mooie overgang tussen het terras en de rest van de tuin.

Al deze elementen samen zorgen voor een contrastrijke tuin met verschillende texturen. De tuin is levendig en interessant om naar te kijken, en de verschillende elementen nodigen uit om de tuin te verkennen en te genieten van de buitenruimte. Deze tuintransformatie laat zien hoe een beetje verbeeldingskracht en aandacht voor detail een saaie tuin kunnen veranderen in een prachtige buitenruimte.

Tuintransformatie #11: Kleurrijke en uitnodigende tuin

Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het creëren van uitnodigende zitplekken. Er is bijvoorbeeld een gezellige loungehoek gecreëerd met comfortabele stoelen en een grote parasol voor schaduw. Ook zijn er verschillende eettafels en stoelen geplaatst, zodat er altijd wel een plek is om te genieten van een maaltijd in de buitenlucht.

Om de tuin nog levendiger te maken, zijn er diverse decoratieve elementen toegevoegd. Denk hierbij aan kleurrijke kussens en kleden, maar ook aan sfeervolle verlichting. Deze elementen zorgen ervoor dat de tuin zowel overdag als ’s avonds een gezellige en uitnodigende uitstraling heeft.

Al met al is deze tuintransformatie een prachtig voorbeeld van hoe een saaie tuin kan worden omgetoverd tot een kleurrijke en uitnodigende buitenruimte. De juiste kleuren, comfortabele zitplekken en sfeervolle decoratie maken van deze tuin een plek waar je graag tijd doorbrengt.

Gedaanteverandering van de tuin: Van verwaarloosd naar levendig

Deze tuintransformatie laat zien hoe een verwaarloosde tuin kan worden omgetoverd tot een levendige en kleurrijke buitenruimte. De oorspronkelijke tuin was saai en miste groen, maar na de renovatie is het een plek geworden waar bewoners kunnen ontspannen en genieten van de natuur.

Om deze transformatie te bereiken, werden verschillende stappen ondernomen. Ten eerste werd het oude en verwilderde gras verwijderd en vervangen door een nieuw gazon. Dit zorgde meteen voor een frisse en opgeruimde uitstraling.

Vervolgens werden er borders gecreëerd rondom het gazon, waar verschillende soorten bloemen en planten werden geplant. Hierdoor ontstond er een kleurrijk en levendig geheel. De borders werden op strategische plekken geplaatst om visuele interesse en diepte toe te voegen aan de tuin.

Om de tuin nog levendiger te maken, werden er ook enkele bomen geplant, waaronder fruitbomen en sierbomen. Deze zorgen niet alleen voor schaduw en privacy, maar voegen ook structuur en hoogte toe aan de tuin.

Naast het planten van bloemen, planten en bomen, werden er ook verschillende decoratieve elementen toegevoegd aan de tuin. Denk hierbij aan tuinbeelden, potten met bloemen en een vogelbad. Deze decoratieve elementen zorgen voor een persoonlijke touch en maken de tuin nog meer levendig.

Tot slot werd er gezorgd voor goede verlichting in de tuin. Hierdoor kan de tuin ook ’s avonds worden genoten en geeft het een gezellige sfeer. De verlichting is strategisch geplaatst om de belangrijkste kenmerken van de tuin te accentueren.

Al met al is deze tuintransformatie een voorbeeld van hoe een verwaarloosde tuin kan worden omgetoverd tot een levendig en kleurrijk buitenverblijf. Het gebruik van bloemen, planten, bomen en decoratieve elementen heeft geleid tot een tuin die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. De bewoners van deze tuin hebben nu een prachtige en inspirerende plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Tuintransformatie #13: Strakke en moderne buitenruimte

Deze tuintransformatie is een perfect voorbeeld van hoe een saaie buitenruimte kan worden omgetoverd tot een strakke en moderne tuin. Met behulp van slimme ontwerpkeuzes en het gebruik van moderne materialen is deze tuin veranderd in een stijlvolle en uitnodigende omgeving.

Om een gevoel van diepte en ruimte te creëren, is er gebruik gemaakt van lange en smalle plantenbakken langs de randen van de tuin. Deze plantenbakken zijn gevuld met groenblijvende planten en grassen, die zorgen voor een mooie overgang tussen de bestrating en de rest van de tuin.

Daarnaast zijn er ook enkele eyecatchers toegevoegd, zoals een moderne waterpartij en een strak vormgegeven loungehoek. Deze elementen zorgen voor een extra dimensie en maken de tuin uitnodigend en gezellig.

Verder is er gekozen voor een strakke en moderne schutting om privacy te creëren en de tuin af te bakenen. De schutting is gemaakt van donker hout en sluit perfect aan bij de rest van het ontwerp.

Al met al is deze tuintransformatie een geslaagd voorbeeld van hoe een saaie buitenruimte kan veranderen in een strakke en moderne tuin. Door slimme ontwerpkeuzes en het gebruik van moderne materialen is er een uitnodigende en stijlvolle omgeving gecreëerd waar men heerlijk kan ontspannen en genieten van het buitenleven.

Voor en na: Strakke en moderne buitenruimte

In dit artikel gaan we kijken naar de transformatie van een tuin van saai naar strak en modern. We laten zien hoe met een paar slimme ingrepen een complete make-over kan worden gerealiseerd. De tuin wordt omgetoverd tot een prachtige buitenruimte waarin strakke lijnen en moderne elementen de boventoon voeren.

Bij het begin van het project was de tuin saai en onaantrekkelijk. Er was weinig structuur en er ontbrak een duidelijke indeling. De beplanting was verouderd en er was weinig kleur te bekennen.

De eerste stap in de transformatie was het creëren van strakke lijnen en vlakken. Er werd gebruik gemaakt van moderne materialen zoals beton en hout om de tuin een eigentijdse uitstraling te geven. Door het plaatsen van grote terrastegels en het aanleggen van verhoogde plantenbakken ontstond er een duidelijke structuur in de tuin.

Daarnaast werd er veel aandacht besteed aan de beplanting. Er werden strakke hagen geplaatst die zorgen voor privacy en tegelijkertijd een moderne uitstraling geven. Daarnaast werden er grassen en verfijnde bloemen aangeplant om de tuin meer kleur en leven te geven.

Een ander belangrijk element in de transformatie was het toevoegen van moderne tuinmeubelen en accessoires. Door het plaatsen van strak vormgegeven loungebanken, een buitenkeuken en designverlichting werd de tuin omgetoverd tot een moderne buitenruimte waarin het heerlijk vertoeven is.

Het resultaat is een strakke en moderne buitenruimte die een lust voor het oog is. De tuin is omgetoverd tot een plek waarin je helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van het buitenleven. De transformatie van saai naar strak en modern is geslaagd en de tuin is nu een echte eyecatcher!

Tuinmetamorfose #13: Rustieke tuin met landelijke charme

Om deze rustieke sfeer te creëren, maken we gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen. We introduceren ook veel groen in de vorm van bloemen, struiken en bomen om een weelderige en weelderige uitstraling te creëren.

Om de landelijke charme te benadrukken, voegen we ook enkele landelijke elementen toe, zoals een schommelbank, een houten hek en een oude waterput. Deze elementen voegen niet alleen visuele interesse toe, maar nodigen ook uit om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving.

Om een gezellige sfeer te creëren, voegen we verschillende zitplaatsen toe, zoals een rustieke eettafel en stoelen, een loungegedeelte met comfortabele kussens en een vuurplaats om ’s avonds van te genieten.

Om de tuin echt tot leven te laten komen, voegen we ook enkele decoratieve elementen toe, zoals tuinverlichting, plantenbakken en een vogelbad. Deze details voegen een vleugje persoonlijkheid toe en maken de buitenruimte compleet.

Al met al transformeren we deze saaie en levenloze tuin in een rustieke oase met landelijke charme. Het is een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en kunt genieten van een vleugje natuurlijke schoonheid.

Of je nu een tuin hebt die je wilt renoveren of gewoon op zoek bent naar inspiratie, deze rustieke tuin met landelijke charme is zeker een geweldige keuze.

Gedaanteverandering van de tuin: Van saai naar levendig

Deze tuintransformatie toont de verandering van een saaie en levenloze buitenruimte naar een levendige en sfeervolle tuin. Met een doordacht ontwerp en slim gebruik van kleur en texturen is deze tuin omgetoverd tot een gezellige buitenkamer.

De oorspronkelijke tuin had weinig variatie en miste interesse. Het was een saaie plek zonder persoonlijkheid. De eigenaren wilden echter een tuin hebben waar ze konden ontspannen en genieten van de natuur. Ze wilden een ruimte creëren die levendig en uitnodigend was.

Om deze transformatie te bereiken, werden verschillende elementen toegevoegd aan de tuin. Er werd een terras aangelegd met comfortabele tuinmeubelen om te ontspannen en te genieten van de zon. Een waterpartij werd toegevoegd om een rustgevende sfeer te creëren en het geluid van stromend water toe te voegen.

Planten speelden een belangrijke rol in het levendig maken van de tuin. Een mix van bloeiende planten werd geplant om kleur en interesse toe te voegen. Groenblijvende planten werden gekozen om het hele jaar door structuur en groen te bieden. Door verschillende soorten planten te combineren, werd een gevarieerd en levendig landschap gecreëerd.

Daarnaast werden decoratieve elementen toegevoegd om de tuin visueel interessanter te maken. Sierbestrating, tuinverlichting en decoratieve objecten werden geplaatst om accenten toe te voegen en de algehele uitstraling van de tuin te verbeteren.

De transformatie van deze tuin toont aan dat zelfs een saaie en levenloze buitenruimte volledig getransformeerd kan worden naar een levendige en sfeervolle tuin. Met een slim ontwerp, zorgvuldige plantenselectie en aandacht voor details kunnen grote veranderingen worden bereikt. Deze levendige tuin is nu een plek waar de eigenaren kunnen genieten van de natuur en ontspannen in een uitnodigende omgeving.

Tuinmake-over #15: Sfeervolle buitenkamer

De tuinmake-over #15 is een transformatie die een rustige en serene tuin creëert. Het doel van deze make-over is om een buitenkamer te creëren waarin je kunt ontspannen en genieten van de natuur om je heen. Met de juiste planten, meubels en accessoires wordt een sfeervolle omgeving gecreëerd waarin je kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Herinrichting van de indeling

De eerste stap in de tuinmake-over is het herinrichten van de indeling. De oude tuin had een rommelige en ongeorganiseerde uitstraling, dus het doel is om een meer gestructureerde en georganiseerde ruimte te creëren. Dit wordt bereikt door het toevoegen van duidelijke looproutes, het creëren van verschillende gebieden en het gebruik van planten en decoratieve elementen om de ruimte te definiëren.

Beplanting en kleurenschema

De beplanting speelt een belangrijke rol in de sfeer van de buitenkamer. Er wordt gekozen voor planten met zachte kleuren en een rustgevende uitstraling, zoals lavendel, hortensia en siergrassen. Deze planten zorgen voor een ontspannen en serene sfeer. Daarnaast worden er verschillende tinten groen gebruikt om textuur en diepte aan de tuin toe te voegen.

Het kleurenschema van de buitenkamer is voornamelijk gebaseerd op natuurlijke en neutrale kleuren, zoals verschillende tinten groen, wit, beige en grijs. Dit zorgt voor een rustige en harmonieuze omgeving waarin je kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Meubels en accessoires

Om de buitenkamer comfortabel en gezellig te maken, worden er geschikte meubels en accessoires toegevoegd. Er wordt gekozen voor comfortabele loungebanken en stoelen met kussens in zachte kleuren. Daarnaast worden er ook een eettafel en stoelen geplaatst, zodat je buiten kunt genieten van een maaltijd.

Om de sfeer te versterken, worden er verschillende accessoires toegevoegd, zoals kussens, plaids en lantaarns. Ook worden er decoratieve items, zoals beelden en potten, geplaatst om de buitenkamer een persoonlijk tintje te geven.

Verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van de juiste sfeer in de buitenkamer. Er worden verschillende soorten verlichting gebruikt, zoals sfeerverlichting in de vorm van lantaarns en kaarsen, en functionele verlichting om de looproutes te verlichten. Ook worden er lichtslingers toegevoegd om de buitenkamer een feestelijke sfeer te geven tijdens speciale gelegenheden.

Met de tuinmake-over #15 wordt een sfeervolle buitenkamer gecreëerd waarin je kunt ontspannen en genieten van de natuur. Met de juiste indeling, beplanting, meubels en accessoires wordt een rustige en serene omgeving gecreëerd waarin je helemaal tot rust kunt komen.

Voor en na: Rustige en serene tuin

Deze tuinrenovatie laat zien hoe een rustige en serene sfeer kan worden gecreëerd in een buitenruimte. Voorheen was de tuin verwaarloosd en zag er saai en ongeorganiseerd uit. Na de transformatie is de tuin getransformeerd tot een eigentijdse en eigentijdse omgeving.

Voordat renovatie

Het oorspronkelijke ontwerp van de tuin was rommelig en had geen specifiek thema. Er was geen duidelijke indeling en verschillende elementen waren willekeurig geplaatst. De planten waren overwoekerd en er was geen aandacht voor detail. Deze tuin had een gebrek aan harmonie en straalde geen rust en sereniteit uit.

 • Ongeorganiseerd ontwerp
 • Overwoekerde planten
 • Gebrek aan harmonie en sereniteit

Na renovatie

Deze tuintransformatie heeft de tuin volledig veranderd in een rustige en serene omgeving. Er is nu een duidelijke indeling met verschillende functionele zones.

 • Eigentijds ontwerp met strakke lijnen
 • Minimalistische plantenselectie voor een rustige uitstraling
 • Gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen

Door de renovatie heeft de tuin een eigentijdse sfeer gekregen. De nieuwe indeling zorgt voor een goede doorstroming en creëert verschillende ruimtes om te ontspannen en te genieten. De minimalistische plantenselectie zorgt voor een rustige en serene uitstraling, terwijl het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen een organische en natuurlijke sfeer toevoegt aan de tuin.

Kortom, deze tuinrenovatie heeft met succes een rustige en serene tuin gecreëerd. Het nieuwe ontwerp en de indeling zorgen voor harmonie en evenwicht, terwijl de keuze van planten en materialen zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer. Deze tuin is nu een ideale plek om te genieten van rustige momenten en te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven.

Tuintransformatie #17: Eclectische tuin met diverse elementen

De tuintransformatie #17 is een voorbeeld van een eclectische tuin met diverse elementen. Deze tuin is een combinatie van verschillende stijlen, materialen en planten, wat zorgt voor een unieke en levendige buitenruimte.

Voor:

Voor de transformatie was de tuin een saaie en onsamenhangende ruimte. Er was weinig groen aanwezig en de indeling was niet logisch. Het ontbrak aan een samenhangend ontwerp en de tuin voelde rommelig en verwaarloosd aan.

Na:

Na de tuintransformatie heeft de tuin een totaal nieuwe uitstraling gekregen. Er is gebruik gemaakt van diverse elementen om een eclectische sfeer te creëren. Zo zijn er verschillende materialen gebruikt, zoals hout en steen, om een interessante textuur aan de tuin toe te voegen.

 • Er is een ruim terras aangelegd waar je kunt genieten van de zon.
 • Er zijn verschillende borders met kleurrijke bloemen en planten aangelegd.
 • Er is een vijver aangelegd als een centraal element in de tuin.
 • Er zijn diverse zitplekken gecreëerd, zodat er altijd een plek is om tot rust te komen.

De eclectische tuin is een mix van verschillende stijlen en elementen, maar door het gebruik van kleur en materiaal is er toch een samenhangend geheel ontstaan. De tuin is levendig en vol met interessante details, wat zorgt voor een uitnodigende en gezellige sfeer.

Kortom, de tuintransformatie #17 laat zien dat het mogelijk is om een eclectische tuin met diverse elementen te creëren. Deze tuin is een unieke en levendige buitenruimte geworden, waarin verschillende stijlen en materialen samenkomen. Het resultaat is een tuin waarin het heerlijk vertoeven is en waarin je kunt genieten van de natuur.

Tuinrenovatie #18: Eigentijdse en eigentijdse sfeer

Voor en na: Van verwaarloosd naar levendig

Voordat we beginnen met de details van de renovatie, laten we eerst de voor en na beelden zien. De oorspronkelijke tuin was verwaarloosd met overwoekerde planten, een verouderd terras en een saaie uitstraling. Na de renovatie is de tuin veranderd in een levendige en eigentijdse buitenruimte.

 • De beplanting is vernieuwd met een mix van kleurrijke bloemen en groenblijvende struiken.
 • Het verouderde terras is vervangen door een eigentijdse en duurzame houten vlonder.
 • Er zijn moderne tuinmeubelen toegevoegd voor een comfortabele zitplek.
 • Een waterpartij met fontein is geïnstalleerd, wat een rustgevend en eigentijds accent aan de tuin geeft.

Eigentijdse en eigentijdse sfeer

De vernieuwde tuin ademt een eigentijdse en eigentijdse sfeer. Het gebruik van strakke lijnen, moderne materialen en kleurrijke accenten geeft de tuin een trendy uitstraling.

Een belangrijk kenmerk van de tuin is de moderne houten vlonder. Deze vlonder dient als een verlengstuk van de leefruimte en creëert een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Hierdoor kun je optimaal genieten van de buitenruimte, of het nu om ontspannen, eten of entertainen gaat.

Om de tuin een eigentijds tintje te geven, zijn er moderne tuinmeubelen geplaatst. Denk aan strakke minimalistische stoelen en tafels met een opvallend design. De meubelen zijn geselecteerd op basis van comfort, duurzaamheid en esthetiek.

Om de levendige sfeer van de tuin te versterken, is er een mix van kleurrijke bloemen en groenblijvende struiken geplant. Het kleurenpalet varieert van felle tinten zoals rood, geel en paars tot zachtere pastelkleuren zoals roze en lavendel. Dit zorgt voor een kleurrijk en levendig contrast met het groen van de struiken en bomen.

Naast de beplanting is er ook een waterpartij met fontein geïnstalleerd. Dit moderne en rustgevende element geeft de tuin een extra dimensie. Het geluid van kabbelend water zorgt voor ontspanning en een vredige sfeer. Daarnaast zorgt de fontein voor een speels en eigentijds accent.

Om de eigentijdse sfeer van de tuin compleet te maken, is er gebruik gemaakt van strakke lijnen en modern tuinontwerp. De paden zijn recht en symmetrisch aangelegd, waardoor de tuin een gestructureerde en opgeruimde uitstraling krijgt. Daarnaast zijn er moderne elementen toegevoegd, zoals verlichting en decoratieve objecten, om de tuin een unieke en eigentijdse uitstraling te geven.

Al met al is deze achttiende tuinrenovatie een perfect voorbeeld van hoe een verwaarloosde buitenruimte kan worden omgetoverd tot een eigentijdse en eigentijdse tuin. Met behulp van moderne materialen, kleurrijke beplanting en eigentijdse accenten is deze tuin vernieuwd tot een trendy en levendige buitenruimte waarin je kunt ontspannen en genieten van het buitenleven.

Voor en na: Grote veranderingen in een kleine tuin

Deze tuintransformatie laat zien hoe een kleine tuin een grote verandering kan ondergaan. Voorheen was de tuin saai en weinig uitnodigend, maar na de renovatie is het een levendige en gezellige buitenruimte geworden.

Een van de belangrijkste veranderingen in de tuin is het toevoegen van kleurrijke beplanting. Er zijn bloemen en planten geplant die gedurende het hele jaar bloeien, waardoor de tuin altijd kleurrijk en levendig is. Daarnaast is er ook aandacht besteed aan het creëren van interessante texturen in de tuin, bijvoorbeeld door te werken met verschillende soorten bladeren en grassen.

Een andere grote verandering in de tuin is het toevoegen van een gezellig zitgedeelte. Er is een comfortabele loungehoek gecreëerd met comfortabele stoelen en een tafel, waar je kunt ontspannen en genieten van de tuin. Ook is er een eethoek gemaakt, waar je kunt genieten van een maaltijd in de buitenlucht.

Om de tuin een ruimtelijker gevoel te geven, is er gebruik gemaakt van verschillende tuinelementen. Er zijn bijvoorbeeld pergola’s geplaatst, die een gevoel van hoogte en diepte creëren. Ook zijn er spiegels gebruikt, waardoor de tuin groter lijkt dan hij werkelijk is.

Tot slot is er ook aandacht besteed aan het creëren van een rustige en serene sfeer in de tuin. Er is gebruik gemaakt van waterornamenten, die zorgen voor een ontspannen geluid van stromend water. Daarnaast zijn er ook tuinverlichtingselementen toegevoegd, waardoor de tuin ook ’s avonds een gezellige sfeer heeft.

Al met al heeft deze kleine tuin een grote transformatie ondergaan. Van een saaie en onaantrekkelijke buitenruimte is het veranderd in een levendige en gezellige tuin. Door gebruik te maken van kleurrijke beplanting, verschillende tuinelementen en een rustgevende sfeer, is deze tuin een plek geworden waar je graag tijd doorbrengt.

Marloes van Dijk

Vestibulum feugiat ullamcorper mauris, nec ornare eros sodales et. Nullam vestibulum condimentum velit, non blandit sapien. Cras porttitor consectetur enim nec tincidunt. Quisque iaculis velit id sapien ultricies, eget consequat nunc tempus. Morbi vehicula blandit massa non finibus.

Plaats een reactie